Zdravo! Moje ime je Tamara.

Ovde sam da bih sa tobom podelila svoje iskustvo i znanje iz NLP-a i pomogla ti da korak po korak izgradiš svoj posao i svoj život na koji ćeš biti ponosan i u čijem ćeš svakom minutu istinski uživati.

Kao Internacionalni NLP Trener držala sam edukacije u Srbiji, Švedskoj i Crnoj Gori. Nakon nekoliko stotina sati rada sa različitim ljudima, od menadžera uglednih hotela, direktora škola i prosvetnih radnika, advokata i bankara, prepoznala sam ključnu potrebu koja je zajednička svima njima. A to je osećaj ispunjenosti i smisla dok obavljaju svoj posao, potreba da se povežu i dobro razumeju sa ljudima i da se osećaju dobro i što manje pod pritiskom i da uz to postižu izuzetne rezultate. Zbog toga je moj glavni zadatak da ponudim veštine koje su kreirane sa namerom da dovedu do ostvarenja ovih potreba.

Ono što me često pitaju jeste „Otkud ti iz Farmacije u NLP Trenere?“ Vrlo jednostavno. Kako mi je Farmacija bila velika ljubav na studijama, i kasnije na specijalizaciji i u apoteci, tako je vremenom to postao i NLP. Zajednička stvar između Farmacije i NLP-a jeste rad sa različitim ljudima i to je ono što najviše volim. Sa ljudima se povezujemo na svakom koraku, i ja želim da veze koje gradim imaju vrednost. 

Pored Farmacije i NLP-a, moja velika ljubav je Pisanje. Pisanje je za mene sloboda i verujem da čime god da se bavim u životu, pisanje bi pronašlo put do mene. Moje kolumne su objavljivane na portalu „Ne samo moda“ i „Lepota i zdravlje“. Postoje tekstovi koji prenose informacije i oni koji prenose emocije, uvek mi je draže da pišem ove druge.

Moja najveća ljubav je moja Ćerka. Sa njom su sve druge ljubavi pronašle svoj smisao a svaki moj korak dublju misiju. Sve čemu težim u životu jeste upravo ono što želim da ona vidi u meni. Hrabru i istrajnu ženu koja ne pristaje ni na šta manje od onog što zna da može i zaslužuje. Onu koja ne čeka Godoa već preuzima akciju i pravi promenu!

Tamara Tomović – Internacionalni NLP Trener, magistar Farmacije i specijalista Farmakoterapije

Saznaj više

Moja misija.

Moja misija je da sve što radim, svaka reč koju napišem i svaka edukacija koju kreiram, dopre do same suštine problema sa kojim se ljudi susreću i da ponude što jednostavnije i preciznije rešenje.

Zdravo! Moje ime je Jovana.

Ovde sam, da ti uz pomoć svog znanja i iskustva u oblasti NLP-a i ekonomije, pomognem da otkriješ koje to stvari donose radost i ljubav tvom životu i da izgradiš život u kome si neosvojiv za sve što ljubav i radost nije!

Prilikom upisa fakulteta, imala sam veliku dilemu na koju oblast da usmerim svoju pažnju i energiju, s obzirom na to da sam imala nekoliko velikih ljubavi. Donela sam odluku da studiram marketing i tokom studija sam ostvarila izuzetne rezultate. Kako se desetka za desetkom ređala, tako sam i dve godine za redom bila dobitnik stipendije za najbolje studente u Srbiji, „Dositeja“. Završila sam i master studije sa prosekom 10 i već na masteru krenula da stičem i praktična iskustva iz oblasti biznisa, organizacionih nauka i preduzetništva u nekoliko privatnih i državnih firmi. Takođe, kroz studentske i nevladine organizacije sam naučila kako da vodim timove, unapredim komunikaciju unutar članova tima i poboljšam način funkcionisanja organizacija. Jedna od mojih velikih ljubavi je bila ispunjena i zaista sam bila uspešna u tome.

Međutim, onaj deo mene koji je želeo da se bavi psihologijom i ljudskim umom još uvek je bio neostvaren. Iako sam pronašla recept za uspeh i kreirala svoje metode koje me vode ka ostvarenju cilja, znala sam da ipak još nešto nedostaje da budem srećna. Počela sam da istražujem različite edukacije i baš nakon završetka studija, „slučajno“  otkrila NLP metodologiju. Verujte, bila je to ljubav na prvi susret!

Našla sam upravo onaj deo svojih interesovanja koji mi je pomogao da shvatim da sav moj uspeh koji sam ostvarila tokom školovanja ima svoje obrasce i strukturu, da promenom svojih misli mogu da ostvarim sve ciljeve na koje se fokusiram, da uz vrlo jednostavne tehnike mogu da se oslobodim blokada koje me sputavaju i da kada preuzmem akciju za konkretan cilj, mogu da živim još uspešnije i budem ono ko jesam. Ono što me posebno oduševilo je činjenica da su sve NLP tehnike odmah primenljive i da mi nije potrebno još pet novih godina studija kako bih postala NLP Master.

Kada sam masterirala i objedinila svoje dve velike ljubavi, kreirala svoj brend unikatnog nakita i zajedno sa Tamarom pokrenula NLP Akademiju, poželela sam da svoje iskustvo podelim i sa ostalima i pomognem im da unaprede svoj život, kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu. NLP me je naučio da svaki USPEH ima strukturu i da svako od nas može da živi svoje snove, samo ukoliko ima hrabrosti da preuzme AKCIJU za njihovo ostvarenje!

Jovana Smiljković – NLP Master, Master Ekonomista i osnivač brenda „Delphy nakit“

Saznaj više

Moja misija.

Verujem da je život previše kratak da bismo radili poslove koje ne volimo i da bismo ga trošili na ljude i događaje koji nas ne čine srećnim.

Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da nas bolje upoznate. Nadamo se da ćemo imati priliku da i mi vas bolje upoznamo i veoma se radujemo zajedničkom putovanju koje je pred nama.

Vaše Tamara i Jovana